Fakat Seviyorum: Girl's Day

19 Mayıs 2014 Pazartesi

EVERYDAY GIRL'S DAY!





edit: Yazıda birçok eksik var ama ilk halini bozmak istemediğim için ekleme ya da çıkarma yapmayacağım. (Daha ayrıntılı bir yazı yazmayı düşünüyorum. :3)

Seviyorum be! Bu kızları seviyorum! Koçitolarım benim, aslaniyelerim! Heyt ulen! 

Dedim madem bu kadar seviyorum, e gerek Tumblr, gerekse allkpop olmak üzere tüm siteleri de deşmişim, o halde Dilek helva yapsanağğğ, helva yapsanağğğğ... Ve oturup sizler için yine ayım ayım aydınlatıcı bir yazı yazayım da deniz feneri gibi aydınlansın kınalı kuzular dedim. :D

Öncelikle "Seviyorum ulan! Evlen benimle!" tarzı bir giriş yaptım ama tabi neden seviyorumkisi acaba?

Abi nedensiz seviyorum ya. (Tam olarak nedensiz değil. Üç kuruşa beş köfte yok benim alemimde. Benim gözüme girmek öyle kolay değil. Höyt! Şaka be. ^^ Sevmişsem sevmişimdir, sevmemişsem sevmemişimdir. sevmeşşşgfldgşlfh. Bir berber bre berber, gel beraber... Ayş!) Seviyorum ama öyle beyle değil. Seksi konseptleri nedeniyle sürekli eleştirilseler de esasında çok sempatik, sevimli, sevilesi kızlar. (Sanki diğer kız grupları yapmıyor seksi konsept. Bi' Girl's Day zaten. Bi' onları ezin. Nomıssızlar! -_-) Möhüm olan iç güzellik bi' kere, hıh.


Neyse ben onları daha çooook öveceğim, seveceğim, yeri geldiğinde belki de yerden yere vurup döveceğim. Ama hep sevdiğimden bunlar. Sövmem, dövmem bile...



BENİM BİRİCİK "UYARI" CÜMLEM, CANIM BENİM: Bu yazıyı okuyan ve sonradan belki yorum yapacak olan arkadaşlardan yorum yaparken saygılı olmalarını rica ediyorum. Girl's Day ile ilgili düşüncelerinizi burada tartışabiliriz ama kime yönelik olursa olsun hakaret içerikli yorum yapmazsanız sevinirim. (Bu yazıyı azıcık boşuna yazmış olabilirim. Çünkü zaten Özü'cüm dışında yazılarıma yorum yapanım yok. Tamam, eziklemeyin. Bi' blog açtık sürünüyoruz resmen he.) Neyse ne. Doktor'un da dediği gibi: "My ship, my rules." canlarım.


Eveeeeettttt, şimdi geçmişe doğru bir yolculuk yapacağız. Hazır mısınız? Fazla değil, 4 sene geriye gitsek yeter. Kasklarınızı taktıysanız 2010 yılına gidip güzel bir "gezelim-görelim" turu yapalım.


Öhö öhö...


Girl's Day, Dream Tea Şirketi (Biliyorum, siz de adlarını hiç duymadınız. Rüya Çay diye şirket mi olur zaten Allah aşkına? Vurun beni... Not: Şimdi şirketin hakkını yiyor da olabilirim çünkü bazı yerlerde DreamT olarak geçiyor. Ben ne bilem ben?)  yönetimi altında 2010 yılında "Girl's Day Party #1" adlı bir mini albüm yayınlıyor.



2010'daki üyeler:
















(Soldan sağa: Jiin, Jihae, Jisun, Minah, Sojin)


O zamanki tiplere şöyle bir bakalım. Pembiş pembiş kıyafetler, cicili bicili aksesuarlar, 0-5 yaş grubu saç modelleri, bla bla bla... Ne gördük? Kore'nin vazgeçemediği, en birinci sevdiği tarz olan "pafidu pufidi cici kızlar" gördük.


Çıkış tarihi: 09.07.2010

Şarkı listesi:

Tilt My Head (Gyauttung)
Gyauttung (Inst.)
Shuppy Shuppy (Inst.)


İlk klipleri "O ney la öyle?"lik "Tilt My Head":

Şu videoyu Youtube'tan koyana kadar anam ağladı. Video kendi kendine siliniyordu, sinir krizleri geçirdim yemin ederim. (Youtube beni deli ediyorsun. Neden böyle yapıyorsun? Oooooff offff...) Fakat iyi sövdüm sana yutup.

Youtube'a giremeyenler için Dailymotion (tık tık)


Muhtemelen "Bak biz farklıyız! Farkımızla coşuyor, enginlere sığmaz taşıyoruz hohoho ve yine de sevimliyiz." temasını kullanarak patlamak istemişler ama olmamış. Yani cidden olmamış, evet. Şarkıda çokça elektronik oynama yapılmış. "Pop mu bu ki bu? Acaba? Böyle ıhhmmmm. Enteresan." diyeceğiniz, belki de hiçbir kategoriye yerleştiremeyeceğiniz şarkılardan biri. Özellikle videonun 2:49, 2:52 ve 2:56 dakikalarına baktığınızda "Oha Gangnam Style mı o?" deme ihtimaliniz oldukça yüksek. Kore'de çok yaygın bir dans sanırım. (Şarkı aslında çok kötü değil ama klip olayı çok bozmuş lan. "Yav he he." dediğinizi duyar gibiyim. Aşk olsun.)


NOT: Şarkıya "Yeaaaa aslında o kadar da kötü değil be püfff." diyebilmeniz için benim gibi en az on kez dinlemeniz/dinlemek zorunda kalmanız gerek.



YASAL UYARI: Şarkıyı dinledikten sonra "na na na gyattungg..." diye aklınıza takılması normaldir. Doktorunuza başvurmanıza gerek yok.



Esasında, gördüğünüz gibi orijinal Girl's Day üyeleri Jihae, Sojin, Jisun, Minah ve Jiin . Ama birkaç ay sonra Jiin ve Jisun gruptan ayrılıyor. Sonra diyorlar "Ayyyyy böyle çok eksik oldu. İki kişi daha alalım." ve Yura ile Hyeri'yi alıyorlar. Böylece grup yine 5 kişiyle yoluna devam ediyor. (Bir de Minah ve Sojin'in en keko tiplerini koymuşum. asdfgh Kızma ablası, onlar daha küçük o zamanlar.)



Gelenler, gidenler derken en son kaç kişi kalmışlar, kim kim kalmış bir bakalım:

















(Soldan sağa: Sojin, Yura, Jihae, Hyeri, Minah)






(Girl's Day Party #2) Yura ve Hyeri'yi de ilk kez gördüğümüz ikinci dijital parça "Nothing Lasts Forever" or "Akıllı ol, senin aklını alırım.":


Dailymotion (tık tık)

Şarkıda  "Vay efendim şarjım yoktu, seni arayamadım. Yok bugün işim var, buluşamayız." diyen sevgililerine gızlar diyor ki "Hacı sen ne ayaksın?". Şarkı tamamen "Akıllı ol, senin aklını alırım." temalı. Veeeeee... klipte yine sıçmışlar. Maalesef öyle. Özellikle de kıyafetleri beni yaktı geçti, yıktı geçti, yüreğimi dağladı geçti. Arada gelip giden inek kafalı amca kimdir, necidir o da bir merak konusu.


Aslında kızceğizlerimi suçlamıyorum ya da şirketlerini. Çünküm o dönem çıkan kız gruplarının (Hatta bazen erkek gruplarının.) %90'ının (Geriye kalan %10'u da ben tanımıyorum zaten; kendime hata payı bıraktım.) klibi buna benzer: Saçma sapan bir ortam, rüküş kıyafetler falan fistan. "Hımmm... Piki bişi' dicem neden böyle, anlatır mısın biraz?" diye sorarsanız da "Çünkü orası Kore." desem bile yeterli bir cevap olur sanırım. (Kore'de böyle çıkış yapmayanı dövüyorlarmış. Biz öyle duyduk.)


Kızlar, aynı zamanda hem çalıp hem söylüyorlar. Bakın bunu sevdim mesela.

NOT: Bu arada, abi ben bu klibi izleyince çok gülüyorum ya. asdfghj


 

(Dailymotion -> Aynı şarkı, farklı bir video ama bu da güzel.) Klibi sevmediğimi belirtmiştim ama şarkıyı sevmedim demedim. Klibi olmasa güzel şarkı aslında. :D Bu da Nothing Lasts Forever'ın en sevdiğim canlı performanslarından. Dansları ne çok cıvık ne çok seksi. (Gerçi seksi konseptle hiçbir sorunum yok benim.) Kızlar güler yüzlü ve çok enerjik. Her şey yerli yerinde. Özellikle performansın 2:26 - 2:36 arasına dikkat. Minah senin sesine gurban annem! ^^


Veeeeee şu an "Ne yazacaktım ben mk?" dediğim dakikalardayız. Unuttum be. Hof. Gafa yok ki... Neyse, birazdan aklıma gelir.

Ve geldi.



Girl's Day'in tam anlamıyla tanındığı, 8.502.177 izlenmeyle halen en ünlü şarkıları olan "Twinkle Twinkle". Ve karşınızdaaaa cici kızlağğğğrrrrrrrrrrr. (Ah kalbimm. Ben senden çok çektimm...)



Dailymotion (tık tık)

"Lanet olsun sevimli konsepte." ve "Ne dandik parça lan." diye haykırmış olabilirsiniz. Bir de buraya Türkçe altyazılısını koyaydım vu-huuuuuuuu. Neyse cınım. Benim de teeeee 2011 yılında keşfedip k-pop namına dinlediğim ilk şarkıdır. Yeri çok özel ama be. Çünkü ilk. İlkler unutulmaz. Ayrıca çok çok çok çok çocuksu bir şarkı, evet. Ama çoğu kişi nefret etse de ben bu şarkıyı seviyorum. 


(Savunma kısmına geçiyorum. Hazır, ateş!)


Ama onlar da çocuk sayılırlar o zamanlar lan. (Ben de çıcıktım o zamanlar, eziklemeyin.) Grubun maknaesi (en küçüğü) o yıl 16 yaşında. 16 çok mu büyük? Değil. Tabi öyle dans edecek, o biçim şarkılar söyleyecek. Sen 16 yaşındayken Hepsi dinliyordun bre deyyus. (12 de olabilir aslında. Hepsi, bi' görünüp bi' kayboluyordu, kestiremiyorum.) Sojin hariç aralarında pek yaş farkının da olmadığını göz önünde bulundurursak şarkı -onlar için- fena değil, akılda kalıyor. Hani bir kere duyarsınız, sonra günlerce kafanızda dönüp durur, size kafayı yedirir ya bazı şarkılar; aha işte bu şarkının da "mamamama" kısmı öyle aklınızda kalıyor. Ya da bu sadece bana oldu, bilemiyorum. Ne yazık ki yeterli sayıda deneğe sahip değilim, kahretsin! 


Dünya için minnak, kendileri için büyük bir adım olmuş diyelim. Ha bir de Kore zaten böyle çocuksu şeyleri çok seviyor gadasını aldıklarım, daha önce bahsetmiştim. Girl's Day bu şarkı ile M!Countdown ve Music Bank'te Top10'a, İnkigayo'da ise ilk 7'ye girmiş. Askerler arasında da yavaş yavaş popi olmaya başlamışlar. 







NOT: İnsanın sevdiği grup Baby TV'de bile çalınamayacak rezillikte şarkı çıkarsa bile bayıla bayıla dinlenilebiliyor bazen. (De balım bu da Baby TV'lik şarkı değil. Önyargı gözlüklerini çıkarıp baktığında gayet de güzel şarkı yani. Hiç.)




Eveeeettttt... Halen 5 kişiler. Günümüze yavaş yavaş yaklaşıyoruz. Acelemiz yok.  Dötünüzü yumuşak bir yere yerleştirin. Ayaklarınızı uzatın, gevşeyin. Bu kız neden böyle saçma sapan bir yazı yazma gereği duymuş demeyin, diyenin ağzına küreklen vuruyorum. (Çünkü saçma değil bi' kerem. hıh.) Kasmayalım. Hadi kuzucuklar, yola devam.






5. dijital parça "Honey Honey", The Woman Of Our Home draması için kullanılıyor. 



  • Hızlarını alamayıp aynı tatlı, şirin, şebek konseptleriyle devam etmişler:  Hug Me OnceKlibin çekildiği yer çok güzel; böyle günlük güneşlik falan. (Yura bu videoda acayip sevimli görünüyor. Bir de Minah'nın saçlarını kızıla boyayan stilist midir nedir ona sövücüklerimi bahşediyorum. O saç ona hiç olmuş mu? Sence yakışmış mı? Göz var, nizam var. Gurban oleym yapma. Sinirleniyorum. ^^) Dailymotion (tıkı tık, tıkı tık)

Hug Me Once'ın canlı performansı:


Bu halini orijinalinden daha çok sevdim. (Dailymotion)






(Girl's Day Party #4) Don't Flirt/Don't Let Your Eyes Wander!/Neo, Hannun Paljima


Dailymotion (tık tık)

Allah'ıma bin şükür, sonunda eli yüzü düzgün bir klip. Kızlar o saçma sapan kıyafetlerden kurtulup en doğal halleriyle kamera karşına geçmişler ve bence çok da şirin olmuş. Çok tatlı, sevilesi olduklarını daha önce söylemiş miydim?



  • 2012'de 7. dijital parçaları Neongkul Song, My Husband Got A Family draması için kullanılıyor. 


Öffffffff. Öldür Allah bitmiyor şu şarkılar be! Bıktım artık. Valla yiter ya yiter. Ona şarkı, buna şarkı. Bi' yerlerinde durmamışlar. Sırf eksik olmasın diye hepsini ekliyorum. Bayiliciğim şimdi. (Hepsini internette tek tek bulup dinlerken bu kadar sıkılmamıştım halbusi. Hof.)

  • Yine abuk sabuk kıyafetlere döndükleri ya da dönmedikleri (Çünkü kafam öyle bir karıştı ki bu klibi Don't Flirt'ten önce mi yoksa sonra mı çıkardılar bilmiyorum. Kusuruma bakmayın arkideşler. :>) bir klip: Oh My God!   Aha bu da Dailymotion linki
Kedi canını senin. ^^









Evet. Siz bu yazıyı okumadan hemen önce, bir türkü okuması için yanık sesli teyzeyi sahneye davet etmek istiyorum...


Yazımın bu kısmı Jihae kebeleğimin gruptan ayrılmasıyla ilgili. :/ 2012 yılında Jihae, kişisel çalışmalarına odaklanmak istediği için ayrılıyor. (Jihae, Sungkyunkwan Üniversite'si dans bölümünde imiş o zamanlar.) 

Hayranların anlayışla karşılamalarını isteyen DreamT ajansı, "Bu durum için hayranlarından özür dileriz. Jihae, Girl's Day üyesi olarak devam etmeyecek. Lütfen ona sonraki çalışmalarında da destek olun." açıklamasını yapıyor. Ve bence şirketin ona destek vermesi çok hoş bir davranış. Eminim, hele de listelerin üst sıralarına oynayan Twinkle Twinkle gibi çok sevilen bir şarkı yaptıktan sonra yani yeni yeni ünlü olmaya başladıklarında grubu terk etmek, onu da geçtim iki yıllık grup arkadaşlarından ayrılmak Jihae için de zor olmuştur. (Veyyy. Son cümlem aynı YGS'deki Türkçe soruları gibi oldu. Cümlenin sonuna gelince başını unutuyorsun. Huh.)

Girl's Day, Jihae için bir veda partisi düzenliyor. Bayağı ağlaşıyorlar falan... Öyle işte. (Videoyu tekrar bulamadım, çaktırmayın.)


ŞİMDİ

GELDİK

EN SEVDİĞİM KISMA

AHEY! SİZ GİF KUSANA KADAR GİFLERE BOĞACAĞIM SİZİ. NİHAHAHAHA!!!

GÖZ SAĞLIĞINIZ İÇİN NOT: Boş bulduğum her yere gif ya da fotoğraf tıkıştırabilirim, hazırlıklı olun. (NO PANIC! Bu bir acil durum değildir.)

Gördüğünüz gibi kızlar artık 4 kişiler. Jihae'ye veda ettik, getti o. "Goodbye baby, goodbye..."

Güzel şarkı yapmak için resmen Jihae'nin gitmesini beklemiş vicdonsızlar. Sırf sevdiğim için söylemiyorum; cidden iyi bir şarkı ile dönüyorlar. Kliplerinde ne saçma sapan kıyafetler var ne de şarkının sözleri abuk sabuk. 

Girl's Day - Don't Forget Me


(Dailymotion için)

Twinkle Twinkle ve Oh My God'ın kliplerinde başrol Minah'nındı. Don't Forget Me'de ise esas kızımız arım, balım, peteğim Hyeri'm. Şarkı çok güzel. En azından ben seviyorum. (Kıpraşma, sen de seveceksin...) Yaptıkları dans da hoşuma gitti. ^^ Ama bu klibi özel yapan, klibe ve şarkıya bakınca Girl's Day'in biraz daha olgunlaştığını görebiliyor olmamız. Yarı sevimli, yarı olgun diyelim. (Tamam, gızlarımı çok çok seviyorum ama doğruya doğru; daha önce pek de düzgün şarkı yapmamışlar.)








Hevvveeettttt. Artık bu noktadan sonra size grup üyelerini tanıtmak boynumun borcudur. Şöyle bıyırın, ayakta kalmayın:


SOJİN


Adı: Park Sojin
Doğum tarihi: 21 Mayıs 1986
Konum: Lider, ana vokal
Eğitim: Yeungnam Üniversitesi (Makine Mühendisliği Bölümü)
Aile: Ebeveynler, erkek kardeş
Kan grubu: AB
Boyu: 167 cm
Kilosu: 47 kg
Hobileri: Temizlik yapmak, iyi müzik aramak, şarkı yazmak, Youtube videolarını araştırmak, alışveriş yapmak, atıştırmalık yemek ve piyano çalmak
Yetenek: Piyano çalmak ve kaligrafi
Kişilik: Gerçekten neşesini, üzüntüsünü ve sinirini açıkça ifade eder 
Sevdikleri: Elbise, mürekkep balığı, keman, dergi okumak, Disney animasyonları
Sevmedikleri: Sinir bozucu şeyler, kirlilik, böcek ve fareler
İdeal tipi: Güçlü gözleri olan, sadık ve nazik biri 
Rol model: Um Jung Hwa
Alışkanlık: "Um - Chung" diyor. ("çok" ve "gerçekten" anlamında.)
Favori yemek: Sığır eti, tavuk eti, deniz ürünleri
Favori renk: Siyah, beyaz, mor
Favori müzik: Soul, Neo Soul, Hip Hop, R&B
Favori sayı: 5
Favori film: Love Actually
Favori söz: "Bir şeyi istediğin zaman, tüm evren bunu başarmana el birliği ile yardım eder." -The Alchemist




Ve karşınızda grubun lidağğsııı, grup üyelerinin annesiğğğ, tatlışların tatlışıııı Sojiiinnn. Bu ablamız (Neredeyse teyzemiz. Gerçi 27 yaşında ama öyle demeye bin şahit ister. Çok daha genç gösteriyor.) liderliğin de verdiği sorumlulukla grubun en aklı başında kişisi olur. Ha ne kadar aklı başında olduğu tartışılır tabi. Çümkü hepiciği birer sevimli manyak. asdfghj Grup üyelerine her daim sahip çıkar, onları kollar. (Bunun örnekleri var, ivet. Sallamıyorum.) Sesi çakzeldir. Ana vokal olmasından da anlaşılıyordur zaten. Çok güzel bakar. O docaman (tamam o kadar da büyük değil) ağzıyla çok güzel güler. Göz torbalarını ayrıca seviyorum. Onlar için blog açacam. asdfghj Yani sesini beğenmesem Sojin'i sırf kara kaşı, kara gözü için bile sevebilirim.  :D

Bir de makine mühendisliği okumuş bu ablamız, boru mu arkadaşım? Şimdi misal ben makine mühendisliği okusam mesleği bırakıp da şarkıcılık yapmam. Peki niden? Bi' sor niden? Çünkü abi bu tiple şarkıcılık yapsam ne olur? Üzerine bir de Kore'de olduğumu düşün. Düşündün mü? Evet, bence de tam bir vahşet, tam bir cinayet olurdu. Ama fasulyenin faydalarından mıdır nedir, Sojin tam anlamıyla bir "üçü bir arada". Bakınız: Ses, görsellik ve zeka. (Bir de tahta! Ne oldu, zoruna mı gitti?)



 



Sojin, genellikle Minah ile birlikte kavır yapıyor. (hehe. Yine kavır dedim.) Onları yazının bu kısmında vermeyeceğim. Şimdilik sadece Sojin'in canlı olarak seslendirdiği parçalara bakalım.

Christina Aguilera - Beautiful:



Tabi ki Christina Aguilera kadar iyi söyleyemiyor bacım. Ben de farkındayım. Zaten Xtina şarkılarını kimse Xtina'dan daha iyi seslendiremez bence. Yine de Sojin hanım kızımızın sesi de güzel. Yabana atmayalım. Sojin'i sevelim, koruyalım. ^^



 

 

 



  • Sojin, lisedeyken okullar arası bir matematik yarışmasında birinci olmuş. (Zeki olduğunu iyice vurgulamak istedim. KIZ ZEKİ ABİ! asdfghj)

"Hayranlardan aldığımız sevgi beni canlı hissettiriyor."















Fakat çok tatlı. :>





YURA


Adı: Kim Ah Young
Doğum tarihi: 6 Kasım 1992 
Konum: Ana dansçı
Eğitim: Ulsan Art High School
Aile: -
Kan grubu: 0
Boyu: 168 cm
Kilosu: 49 kg
Hobileri: Resim çizmek, dans etmek, müzik dinlemek
Yetenek: Üstün dans yeteneği
Kişilik: Neşeli, canlı, pozitif
Sevdikleri: Bilgisayar oyunları
Sevmedikleri: Diyet (Kayıp ablamı buldum gençler!)
İdeal tipi: Nazik, mizah anlayışına sahip olan biri
Rol model: Lee Seung Gi
Alışkanlık: Ayağını sallıyor (Şu an Yura ile aynı kişi bile olabiliriz.)
Favori yemek: Et
Favori renk: Çilekli süt rengi
Favori müzik: Sakin melodili bir piyano eşliğinde şarkı
Favori sayı: 7
Favori film: Aksiyon/gerilim
Favori söz: "Bu da kısa zamanda geçecek."





Kanımca k-pop aleminin en güzel kızıdır. Amma ve lakin Koreli eblekler tarafından bu kardeşimizin değeri bilinmiyor. Bizim buralarda da pek seveni yok ne yazık ki. (Direkt Girl's Day'i sevmedikleri için olabilir. -_- Yav bırakın zaten sevmeyin. Mundar edersiniz gızlarımı. Hıh! Pıh! Höh! Sanki Allah Allah! -_-) 

Sesi acayip yumuşak. Böyle sanki ımmmm... sesini pamuklara sarmışlar gibi. Şarkılardaki ortak kısımlara katılmakla beraber, ayrıca rap'i de Yura yapıyor. Diğer grupların rapperlarından tek farkı o yumuşacık sesi işte. (Bir de önüne geçilemez sevgi pıtırcıklığı.) Bazıları hiç yakıştırmasa da ben Yura'nın rap yapışını seviyorum. Kız yapmış, olmuş. (Ha sizinle burada iyi rap yapıyor mu yapmıyor mu tartışabiliriz ama beni kötü rap yaptığına ikna edemezsiniz ı-ııı.) 

Kısa saçlıyken çok tatlı, uzun saçlıyken "tanımlanamayan güzellik".






Rastgele şarkıların seslendirildiği bir program var. Yarışma sanırsam. Konuk olarak da Girl's Day katılmış. Sonra efenim bunlar Yura'ya bir şarkı söyletmişler:

Yura - Love Battery




Youtube'ta biri benim de aynı düşüncede olduğum bir yorum yapmış: "Bir rapçiye göre kötü söylememiş." Sonra denyonun biri gelip "Yura aslında rapçi sayılmaz. Jihae gittikten sonra grubun rapçisi oldu." demiş. Bre deyyus! Girl's Day'in eski şarkılarını dikkatlice dinlesen zati böyle konuşmazsın. Jihae, eskiden ana rapçiydi fakat şarkıların rap kısmına Yura da katılıyordu. Hatta şarkılarda özellikle Yura'nın rap yaptığı kısımları duyuyorduk. Yani Yura yeni rapçi olmadı, olayın temeli var.

Ayrıca Love Battery, Hong Jin Young'un her zaman yüksek notalarda söylediği zor bir şarkı. Kaldı ki Yura ana vokal değil, grubun rapçisi (Aslında rapçisi de değil, ana dansçısı ve biraz da vokal kısımları var.) Ve sesi de eğitimsiz. Ha ben demiyorum ki "Süper söylemiş. Vuhuuu!". Sadece şarkının sonuna kadar gelebilmesi bile bir mucize. (Abuk sabuk yorum yapan çok fazla kişi vardı, sinir oldum vallahi. Ayh!)

Sinirden Yura'nın videoda ne kadar tatlış olduğunu söylemeyi unuttum. Evet, çok tatlış. Geçelim.

He bir de Yura'nın vokalleri var dediydim. Picnic Live programında Something'in yavaş versiyonunu söylemişler. Burada Yura'nın vokalini duyabiliyoruz. (Something vs. gibi Don't Forget Me'den sonra çıkan şarkılarını grup üyelerini tanıttıktan sonra ekleyeceğim.) Özellikle 1:40 ve 1:49 arası oldukça net. 


Bal gibi sesi var kuzucuğumun.











Aynı programda, yine boş durmamış, Minah'nın taklidini de yapmış. asdfghjk




Rol Aldığı Dramalar
  • (2012) The Secret Angel (Çin)
  • (2012) -SBS- To The Beautiful You - Lee Eun Young
  • (2013) Reckless Family 3
  • (2013) -KBS World TV- Love And War 2 -> My Girl's Man

Düet
Yura'nın çizim yeteneğine de değinmezsem içimde kalır. 

































































İnsanlar ikiye ayrılır: yetenekli insanlar ve ben.

Bunlar beni kesmedi, Yura'yı daha fazla sevmek istiyorum diyorsanız:
  • Yura geçtiğimiz günlerde bir müzik videosunda oynadı: Wheesung - Night and Day Yura bununla ilgili Twitter hesabına "Wooow~~~~~~ Sonunda Wheesung sunbaenim Night and Day teaser videosu yayınlandı!! Heyecanlı mısınız? Heehee ve tahmin edin kim çıkıyor?" yazdı. Şapşik. ^^



Şimdi sizlere Miss A - Suzy hayranlarından bazılarının neden Yura'dan nefret ettiğini açıklayacağım arkadaşlar. Ahan da bu video yüzünden. Videoda Yura, Suzy'ye kıskançlıkla bakıyormuş gibi görünüyor. En azından bu videoyu hazırlarken "Girl's Day Jealously Miss A Suzy" başlığını kullanan fan gibi kişiler böyle düşünüyor ve sonra onlar olayı büyütmüş de büyütmüş. İnsan çamur atmadan önce bi' düşünür: Belki kız dalgın. Belki sadece Suzy ile konuşmak istiyor. (DreamT, sonradan Yura'nın Suzy hayranı olduğunu açıklamış hatta.) Onu bırakın Suzy'e baktığı bile belli değil tam olarak. 

Vardığım sonuç/soru: Bunlar beni sinirlendirmek için düzenlenen komplolardan biri mi?

NOT: Üstte tam "fangirl"lük yaptım. Ben bu hallere düşecek insan mıydım? Hadi hayırlısı...








"Girl's Day seksi, sevimli, güçlü ve daha fazlası."














En sevdiğim Yura gifi:
asdfghjklş




MİNAH


Adı: Bang Minah
Doğum tarihi: 13 Mayıs 1993 
Konum: Lider vokal
Aile: Ebeveynler, kız kardeş (abla), köpek
Eğitim: Jin - Sun Girls High School
Kan grubu: 0
Boyu: 165 cm
Kilosu: 47 kg
Hobileri: Film izlemek, yüz ifadeleri yapmak, dans etmek, şarkı dinlemek
Yetenek: Sevimli davranmak, piyano çalmak, dans etmek, şarkı söylemek, Lena Park'ı taklit etmek
Kişilik: Uysal görünüyor fakat daha çok çekingen
Sevdikleri: İnek gözlükleri, şapkalar, tadı güzel olan şeyler, hayvanlar
Sevmedikleri: Dırdır etmek ve tartılar
İdeal tipi: Duygulu ve dinleyen biri
Rol model: Beyoncé, Lee Hyori, Kim Dong Ryul
Favori yemek: Baharatlı yiyecekler
Favori renk: Kırmızı
Favori müzik: Sürekli değişiyor
Favori sayı: 3
Favori film: Notebook
Favori söz: "Ne ekersen onu biçersin."








Ses konusunda yardıran yiğidodur. Güçlü ve kendisi gibi sevimli bir sesi var. Yani bir bağırıyor şarkı söylerken... vuhuuuuuuu! Hani dinlemesi de çok zevkli; sesi rahatsız etmiyor insanı.

Ballı lokma tatlım Minah, özellikle şeker ve sempatik hareketleriyle dikkat çekiyor. Ama bu tatlışlığı başına bela olmuş. Sık sık "Minah çok yapmacık." gibi yorumlar yapan ismi lazım değilleri görüyorum. Siz şirinlikten ne anlarsınız zaten godoşlar! -_- Ayrıca her ünlü kameraların önünde rahatça davranamıyor. Kişilik özelliklerine baktığımızda da çekingen olduğunu görüyoruz zati. Bence gayet de tatlı ve doğal biri. Hıh! (Haters gonna hate. asdfghjk)

Aynı zamanda Girl's Day fanı olmadan önce dikkatimi çeken ilk üyedir. Twinkle Twinkle'daki hallerine çok gülmüştüm. Teeee o zamandan beri severim kendisini. Seviyeli bir ilişkimiz var.






Film Müzikleri 







Diğer
Sojin ve Minah ("Yenilmez İkili")

Adele - Someone Like You -> cover


Hela vela velvelaaaa hay maşallah!                      Yerim ki. ^^







Mini Albümler

  • (2014) TBA

Filmler
  • (2011) Performer
  • (2013) Holly

Dramalar
  • (2011) Roller Coaster (küçük rol)
  • (2011) Baby Faced Beauty (küçük rol)
  • (2011) Vampire Idol
  • (2013) Master's Sun

Televizyon
  • (2010) Wonder Woman
  • (2010) Minah Cham Story

MC
  • (2013) THe Music Trend

Müzik Videosu

Sponsorluk Anlaşmaları
Ödüller
  • (2013) 13. Gwangju Uluslararası Film Festivali - En İyi Çaylak Aktrist



The Heirs Parodisi (Minah + Taemin + EXO + VIXX)


(Dailymotion)









Tam böyle "ham" yapmalık bir insansın Minah. Senden nefret edenler utansın.


  • Ünlülerin olimpiyatlara katıldığını duymuşsunuzdur. (Kendi aralarında yapılan olimpiyat.) Minah, yüksek atlamada altın madalya alıyor. kekekeke (Video için)




Happy Together 3 programından:
"Eğer bunu söylersem babam kötü hissedecek... Girl's Day'in geliri diğer grupların geliri kadar fazla değil. Bu yüzden henüz ailem için büyük bir şey yapamadım. Ben gerçekten babama bir araba almak istiyorum. Bunu önceden fark etmemiştim ancak grubumuz çok büyük arabalar kullanıyorken babamın arabasının ne kadar eski olduğunu fark ettim."(Korezin'den alıntıdır.)





















"Girl's Day'in popülerliğinin tekrar düşeceğini düşünüyor musunuz?"

"Ah, hayır! İnişler ve çıkışlar vardır derler. Ama biz hemen en iyiye ulaşmadık;  bu zaman aldı, aynı zamanda ilerleme kaydettik. (Acele etmedik. Her seferde bir adım aldık.) Tekrar aşağı düşmemizin uzun zaman alacağını düşünmüyor musun?"




HYERİ


Adı: Lee Hyeri
Doğum tarihi: 13 Haziran 1994 
Konum: Maknae, ana dansçı
Aile: Ebeveynler, kız kardeş
Kan grubu: AB
Boyu: 167 cm
Kilosu: 47 kg
Hobileri: Film izlemek ve kitap okumak
Yetenek: Maraton ve yazmak
Kişilik: Havalı (gel de inan adfgh), kolay incinen, çok ağlayan
Sevdikleri: Filmler
Sevmedikleri: Soğuk ve merdivenler
Rol model: Um Jung Hwa
Alışkanlık: Boş ifadeler
İdeal tip: Gerçek bir adam (bkz: adam gibi adam), sert ama gizliden seni gözeten biri
Favori yemek: Kore usulü sushi
Favori renk: siyah, kırmızı, mor
Favori müzik: R&B
Favori sayı: 3, 6, 9
Favori film: Korku/Aksiyon
Favori söz: "Pes edeceğin bir şeye başlama."






Şebekliğin Allahıgiller sınıfının tüm unvanlarını öyle bir gururla taşıyor ki her köşebaşında Hyeri'yi şebekliğe tutuşmuşken görebilirsiniz. Arım, balım, peteğim, Hyeri'm grubun en manyak üyesi olur, evet. asdfghj En küçük örneğiyle, kameralar karşısında enteresan yüz ifadeleri yapmaktan asla çekinmez. Minah'dan bile daha çok abuk sabuk yüz ifadesi yapıyor. (Maşallah, nazar değmesin. :D) Aynı zamanda grubun en matrak üyesi. Nerede bir çılgınlık, orada bir adet Hyeri. (Bu halleri bana inanılmaz samimi geliyor.)








Sıpa. ^^





Tam olarak 19 yaşında olmakla beraber bu yıl 20'ye basacak grubun bıdığı. ^^








Yalan söylemeyek, vokali pek iyi değil. Zaten "alt" vokalistlerden biri. Canlı performanslarda sesi bi' iyi bi' kötü çıkıyor. Ben de daha anlayamadım. asdfgh Herhalde grubun gülen yüzü, ayva tatlısı olsun diye onu almışlar. Bir de dans etsin diye tabi. Güzel dans ediyor şimdi Allah için, hakkını yemeyeyim. Yura boncuğum ile Hyeri balım kıyasıya yarışır..


Fin.K.L. - Now ->cover


Şarkının ritmini bulup şarkıyı söylemede gerçekten zorlanmış. Ama yine de sevimli bir sesi var. Ve sesinin eğitime ihtiyacı var bence. (Girl's Day'in vokal konusunda herhangi bir eğitmenleri yok ne yazık ki. Şirket, çok ayıbediyon annem. -_-)



Girl's Day- Singing Intro



        [1.Sojin  2.Yura  3.Minah  4.Hyeri(0:34)]


Eyy şimdi burada da iyi çıkıyor sesi. Ne desem bilemedim. İyi mi kötü mü? Picnic Live'de de söylerken fena değil. Bence arada heyecan da yapıyor: Sesi titriyor, eli ayağı birbirine dolanıyor falan. Kıyamam. :/ Param olsa seni en güzel müzik hocalarına gönderecem de yok işte. Kader utansın.







Hyeri'yi grubun ana modeli yapacağım, gaçılın. Tüm dergi çekimlerine bu şebeği göndereceğim. Tam bir klasik Koreli kız modeli (bkz: zayıf, zayıf, zayıf) olsa da bence gerçekten harikayn pozlar veriyor. İnşallah podyumlarda salındığı günleri de göreceğim bu bebekin. 



Tıkınma konusunda yarışabiliriz. :D






Hayranlara da çok değer verir.


[140508 Girl’s Day Hyeri Fancafe Mesajı]

Aman Tanrım!

Dai5y'lerimiz sağlıklı ve iyi mi??

Rastgele sizi düşündüm beyler,bu yüzden sizin için bu iletiyi bırakıyorum!!

Wow,Dai5y'lerime en son yazmamdan bu yana uzun zaman olmuş...İyi bir hafta geçirdiniz mi~?
Yeni albümümüz için çok meşgulüz,eski şeklimizi almaya çalışıyoruz ve genellikle çalışıyoruz!!

Son zamanlarda talihsiz ve üzücü olaylar oldu,ve herkesin benim gibi morali düştü.
Buna rağmen,hepiniz çok iyi yemek zorundasınız!! Ve her zaman mutlu ve sağlıklı olmalısınız! Tamam mı?
Sizi gördüğümden bu yana uzun zaman geçti,değil mi..Sizi çok çok çok özledim..

Çok çalışıp çok yakında harika bir şarkıyla döneceğiz!!Bu yüzden biraz daha bekleyin lütfen^^

Tüm sevgili fanlarımız! Lütfen her zaman yanınızda olduğumuzu unutmayın ve hayatınızın mutluluklarla dolu olmasını umuyoruz!!!!

Bugün,yarın ve sonsuza dek!! Çok teşekkür ederim ve sizi seviyorum ♡

_Girl's Day Turkey / Turkish Dai5y Facebook sayfasından alıntıdır._



Bence Daisy'ler olarak çok tatlıyız. asdfghjk


Hazır yeri gelmişken söyleyeyim: Girl's Day hayranlarına Daisy ya da Dai5y deniyor. (Uluslar arası olarak da Diamonds) Bununla ilgili yabancı biri Youtube'ta "Girl's Day, Jihae gittikten sonra bile hayranlarına Dai5y mi diyor?" demiş. Bacım? Ne desinler, Mahmut mu desinler? Tabi Daisy diyecekler. -_-




Dramalar

  • (2012) Father and Daughter

Televizyon
  • (2011) The Show

Müzik Videosu





 

Saç modeli ve rengi olaraktan stilistlerin deneme tahtası olmuş yavrucak. Saçları bir uzun, bir kısa; bir kahverengi, bir bal rengi, bir sarı, hatta bir ara da bir gri oluvermişti. Bak unuttum, bi' de kızıl ile kahverengi karışımı enteresan bir renk de denenmişti bu deneğin, pardon Hyeri'nin üzerinde.

















Benimkisi ilk görüşte aşk. :>



Hey maşallah!



Expectation/ Female President

Şarkı listesi:

Expectation
Female President 
I Don't Mind
Easy Go
Don't Trust Her
Oh, Great!
White Day





GENÇLER?

PATLAMAYA HAZIR MISINIZ?

YA DA MİNAH'NIN DEYİŞİYLE  AĞR YU LEDEĞĞĞĞĞ?


Girl's Day - Expectation

"Abuğğğğğğ totolarını sallıyorlar! Ay aman çok ayıp! O ne öyle şekşi şekşi?" 

Girl's Day'in seksi konsept kullandığı ilk şarkı/klip. Sonrasında kızlar için yapılan yorumlar ise gerçekten içler acısı. Nasıl bir insan sırf dans koreografisine bakıp bu kızları iğrenç olmakla suçlayabilir? Dans hareketleri senin tarzına uygun olmayabilir, kabul. Ama gelip de grup üyelerine saldırmak? Ancak internet üzerinden laf ebeliği yapabilirsiniz. Çirkefler. -_- 


"Ünlü olmak için her yolu denemişler."

Önce bir sormak lazım "Balım sence k-pop nedir?" diye. Bu sektör nasıl yürüyor? Ben cevap vereyim: değişimle. Eskiden özellikle cici danslar tercih edilirken şimdilerde seksi danslar revaçta. Peki neden? Değişen standartlar yüzünden.

.................

Yav bir de dansa çok cüretkar diyen var. Bir blogta okuduğum cümleyi sizlerle aynen paylaşacağım: "Kızların uzun süren bacak açma hareketleri var ama kısacık şortlar giymişler. O da yetmezmiş gibi bir de transparan üstler." Hayır, gören de kızlar videoda soyunuyor falan sanır. Dans hoşunuza gitmemiş olabilir. Gerçekten. Olabilir yani. Sadece o cümleyi kuran kişi için söylemiyorum; sırf dansı beğenmediniz diye şu kızlara sataşmayın abi. Bir de demişler ki böyle video çekerseler tabi erkekler de hep oralarına buralarına bakarlar: "Seksi konseptin hazin sonu." Burada yapılan şey, elin abazası yüzünden kızları suçlamak değil de nedir? Nasreddin Hoca fıkrasına döndü iyice: "Hırsızın hiç mi suçu yok?"

İlla ki birilerini suçlamak istiyorsanız şirketi suçlayın olum. Böyle atraksiyonlara hiç gerek yok yani.




Expectation canlı performansı (01:40'tan itibaren)

Picnic Live








Öffffff böyle ciddili middili şeyler yazmak heç bana göre değil. Hemen eski cıvıklığıma geri dönmeliyim. Hof.


Trip atayım derken söylemeyi unuttum. Ben şarkıyı da klibi de çok sevdim. (Böyle dedim diye şimdi ben de mi "iğrenç" oldum merak ediyorum.)


Girl's Day - Female President


(Dailymotion için bir tık)

Female President canlı performansı

Picnic Live


Yura bacımızın kıçıyla ünlü bir eser. SPICA'nın You Don't Love Me'si kadar olmasa da kıç ile ünlenmiş bu da, evet. Zaten danslarının odak noktası, çok güzel bir kıç sallama hareketi. Kıç, kıç, kıç... Sürekli söyleyince kafa yapıyor bu kelime. 

Minah'nın saçlarını hangi kendini bilmez kızıla boyadı yine? Kim o? Kim?! Bulursam çakacam kafasına bir tane ki nöronları yerine otursun. Ben sana demedim mi o saçı bir daha kızıl görmeyeceğim diye? Dilek kim ki zaten. -_-

Şarkıda "Önce sen ona gidip sevdiğini söyle... Önce kız öperse hapse falan mı gider?" diyor. Türkçe meali: "Öpücem öpücem dedim sanaaa. Baaa - naaa trip yapma, yapma!" (O "trip yapma"yı "hüp yapma" olarak anlayan bi' ben miydim lan?      Vallaha de?         Peki.)




Şekşiyken bile tatlı kereta.






Bu klip için yapılan yorumlar da beni benden aldı yine. 







Girl's Day - Let's Go


"Güneş doğuyor, güzel bir rüzgar var. Hepsi senin için, şimdi güçlü ol! Artık korkma, boşver gitsin, tekrar kalk. Herkes bir noktada düşebilir... Koşturmaya gerek yok, yavaştan alsan da sorun değil. Hayalini kurduğun an her daim seninle. Hadi, hadi, koşalım! Hadi, hadi, güçlü ol!"

Güzel gızlar, güzel şarkı. Özellikle de şarkının anlamı çok güzel. Şarkıyı güzel yapan bir diğer şey ise şarkının söz ve müziğinin sss (sevimli, sempatik, seksi -> doğrusu şekşi tabi ki ama biz düzeni bozmayalım.) liderimiz Sojin'e ait olması. (Sen ne gözel şarkılar yazıyorsun öyle hanım ğız. ^^) Bundan sonra Sojin'e "sss Sojin" diyebilirim. Ya da sssojin. Ya da... Ben daha iyisini bulana kadar en iyisi bu. 

Ölün sevimlilikten ölün, hiç çekinmeyin.

"Let's go! Let's go!..." Aklıma takıldı...


Every Day 3

Çıkış tarihi: 01.03.2014

Şarkı listesi:
G.D.P Intro
Something
Whistle
Show You




Dedikodu: Albüm kapağındaki dudişin Yura bacımızın dudişi olduğuna dair bazı duyumlar aldım arkideşler. Muhtemelen doğru.





Girl's Day - Something

(Dailymotion)

Ayayayaayayy en sevdiğim... Valla seksi meksi yürüyün beh, kim tutar sizi!

Bence yılın en güzel şarkılarından biri. Dinlemesi çok zevkli. Hani yabancı yutubırların "catcher song" dediği var ya o. Şarkıda sürekli Minah'nın sesini duyduk. Minah'nın sesini sevmediğimden değil ama diğer üyeleri de harcamasalar eyiydi.  

Bi' de bazı şarkıların özellikle bir kısmını çok seversiniz ya, hani bele sürekli başa sarıp dinlersiniz... Bu şarkının 39. saniyesinin sapığı oldum ben de.


MİNİ MİNİ BİR KUŞ DONMUŞTU, PENCEREME KONMUŞTU: Şarkıyı dinlerken benden havalısı, benden popisi yok. Şarkı böyle bir etki bırakıyor üzerimde. Hayırlısıyla bi' atlataydım şunu da.


Yine "sürtükler, fahişeler..." gibi türlü türlü yorumlar gördüm, evet.

Suratlarına karşı bağırmak istiyorum artık. Yeter.





Something'in canlı performansı

Çok güzel, doğal bir ortam. Böyle börtü böcek, kebelekler falan... Hele arkadan böğüren ayılar favorim. Bu ayılar o kadar kibar ki kızlar söylerken değil, aralarda böğürüyorlar. 

Inkigayo performansı, başka bir söyleyişle Böğüren bir diğer ayılar (Ben de onlarla birlikte böğürdüm) -> Dailymotion

M Countdown canlı performansı (Yanlış hatırlamıyorsam bu performanstan sonra Hyeri balım fenalaşıp bayılıyordu.)

+Dailymotion

Radio live


"Ay yok canlı söyleyemiyollağ. Hayır, sesleri iyyyrrenç." Bik bik bik... Bik'inize sizin. Kızların canlı performanslarına laf atıp duran arkadaşlarım... Dans koreografilerine bi' bakar mısınız rica etsem. Çünkü fark ettiyseniz bu danslar hoplamalı zıplamalı, yerde sürünüp sahnenin tozunu yutmalı... Daha ne yapsınlar allasen ya? Sırf sizin için o picnic live'leri falan koydum. Her sanatçı sahnede dans etmiyorken daha güzel söyler tabisi. 





Sojin harbi lider dedim mi demedim mi? Dedim. Örneğini de buraya tokat gibi çakıyorum.

Hyeri'yi iyi besleyemiyorlar mıdır nedir zaten çok zayıf, bir de sahnede bayılması olsun falan bazen canımın içi fenalaşıp hastalanıyor böyle. Çok üzülüyorum. :( 

Ve şu durum için bile ilgi çekmek için yapıyorlar diyenler var. Onlar insan değil, hiç hastalanamazlar çünkü. -_- Yuh yani. Çüş. Öküzler. 



Nedir arkadaş?

İlla kötü yorumlar yapıp beni sinir mi etmeniz lazım? Özellikle komşu teyzeler tarafından bilinen ağırbaşlı, hanımefendi yanımı bırakıp da gelip saçınızı başınızı mı yolayım? Apartmandaki karizmam mı çizilsin? Size nükleer savaş mı açayım? C'monnnn! Yoksa Girl's Day için her daim mücadele etmek zorunda kalan bir Kore fatihi mi olayım? Nedir yani nedir? Bırakın bu yavrucaklar ödüllerini alıp mutlu mesut evlerine gitsin. Çok mu bu istediğim? Çok mu ha? Ağlarım...

Velhasıl kendi içimde tam bir Amazon olsam da terbiyemi bozmuyorum. Youtube'ta gördüğüm kötü yorumlara cevap veren hiçbir Daisy bacımın/gardaşımın da bozduğunu görmedim. Olması gereken de bu zaten. 


Girl's Day'in Diğer Gruplarla Performansları


  • VIXX ve Girl's Day - Now (Trouble Maker)






Tabi ki kendi şarkılarında daha iyilerdi ama bence her iki grup da iyi iş çıkarmış. Özellikle de Apink. Çünkü Apink daha önce hiç seksi konsepti denemedi ama ilk seferleri için hiç de fena değillerdi. Fighting gızlar! ^^


Bir Daisy bacım, canım ciğerim diğer k-pop idollerinin Girl's Day şarkılarında dans ettikleri sahneleri video yapmış. Şöyle:



Bu da benden istek parça: Picnic Live performanslarını özellikle izlemenizi reca ediyorum. (Videolar Dailymotion'dan)



Kazandıkları ödüller, reklam filmleri ve TV şovları ile ilgili ayrıntılı bilgi için tık yap bakam



Benden Birkaç Seçme





EXO'ya sormuşlar Girl's day mi Apink mi diye. Ve işte cevaplar:


D.O. : Girl's Day, seksi konsept ile hareket ediyor ama Apink, masum ve sevimli konsept ile hareket ediyor...  Ben seksi konsepti daha çok tercih ediyorum.

Lay: Hangi "kız" grubunu tercih ettiğimiz hakkında konuşuyoruz değil mi? Girl's Day'in içinde "kız" (girl) kelimesi var ama Apink'in içinde "pembe" (pink) kelimesi var ve pembeyi sevenler Apink sever. (Lay'in söylediği şeyin anlamını İsviçreli bilim adamlarına sordum, cevap bekliyorum arkadaşlar.)

Suho: Biz Girl's Day ile iki kez yayın yaptık ama Apink ile sadece bir kez yayın yaptık. Ama bence Girl's Day ile daha fazla yayın yapmak istiyorum. Bu benim elimi kaldırmamın nedeni ve umuyorum ki bir gün Girl's Day ile birlikte bir kez daha yayın yapma fırsatı buluruz. ("Elimi kaldırmamın nedeni" diyor çünkü Girl's Day'i seçenlerin el kaldırması isteniyor.)

Sehun: Girl's Day

Luhan ve Chanyeol ise Apink'i seçiyor. (Konumuz Apink olmadığı için onların ne dediğini çevirmedim.)


Luhan ve Chanyeol'un yanıtından sonra -Girl's Day için- benim tepkim:





ÇUKUR NOT: Kaynak belirtmediğim çeviriler bana ait. (İngilizce'den çeviriyorum.) ^^


Girl's Day'in Hikayesi (En başından şu ana kadar bir grup olarak yaşadıkları anlatılıyor.)


BENDEN SEÇMELER








Özgüvenini yidiğim. ^^ Göz kalemi falan hiçbir şey yok. İnsan güzel olunca tabi.













































































Halen ısrarla "Girl's Day'i neden seviyon ki ya?" diye soruyorsanız sanırım size verebileceğim tek cevap "Göt benim, don benim; istediğimi giyerim." olacak.

Peki siz?

Girl's Day'i sevmiyor musunuz? Onlara anti misiniz? Hemen bir kalem kağıt alıp yüz kez "Girl's Day'i sevmeliyim." yazıyorsunuz ve ertesi sabah ruhunuzu bir Daisy olarak yeniliyorsunuz. Hadi bakem, görem sizi! (İnşallah zorla sevdirecem size bu grubu. asdfghj)







Lilililillililililililillii! Ahey! Ahey! Ahey! (Buraya bi'^patlayan silah efekti gelecek). Sonunda bitirdim yazıyı! Allah'ım ne kadar da mesudum şu an. Yazana kadar anam ağladı yemin ederim.

Teşekkür: Giflerini ve fotoğraflarını sahiplerinden hiç izin almadan, hunharca kullandığım resmi sponsorum Tumblr'a teşekkür ediyorum. (Alınmıyorsunuz değil mi lan?)




Ve bir yazının daha sonuna gelmiş bulunuyoruz. Yanlışlarımız varsa affola. Bir sonraki kambekimde görüşürüz efenim. Esen kalın. Yakşamlar.



Sorularınız varsa şöyle buyurun. Elimden geldiğince cevaplarım. http://ask.fm/PinkPigYura



-Dilek




20 yorum:

  1. tamamını okuduğum nadir uzun yazılardan asdasdas her antinin okuması gereken bir yazı bence yani okuyun kızlar neyse benim kızlarım so pörfekt bu yüzden şadap biçızlar

    Yura canım sen neden bu kadar yetenekli , güzel , şebelek , sevimli , taşımsı , sekşi olmak zorundasınki -resmen neden doğdun dedim kıza asdasdasdasdas -
    Girls Day sevin mutlu olun tam bir daisy olduğumu söyleyemem ama güzel kızlar şimdi allahı var
    ben nothings lats forever şarkısını çok seviyom mesela biraz başındaki ah ah ah yerleri garip olsada asdasdas ben sapık değilim çevrem sapık neyse sevin kızlarımı derim ve giderim <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun için çok teşekkür ederim. ^^ Yura'yı Allah özene bezene yaratmış resmen. Gerçi hepsi birbirinden güzel. Tü tü tü tü maşallah kızlarıma! :D Nothing Lasts Forever'ın başındaki ah'lar bana da garip geliyor. Şşşşş aramızda. asdfgh

      Sil
    2. önemli değil^^ben girls day sayfasından gördüm ve girdim çok güzel yazılar yazıyosunuz takip ediceğim -kendime yeni bir blog buldum yehet- bazılarına yorum yapamayabilirim çünkü üşeniyorum asdasd ama okuycu olduğumu biliiin <3

      Sil
    3. Girl's Day sayfasının yöneticisi yazımı paylaşmasa bu kadar okunmazdı zaten. Ona ne kadar teşekkür etsem az. ^^ Yazıları beğenmene çok sevindim. Önceleri tek başıma yazıyordum ama şu an Ezgi ile birlikte yazıyoruz. ^^ Destek vermen bile yeter. Çok teşekkürler. <3

      Sil
  2. AYHHHH DİLEĞĞĞĞĞK!Bu nasıl bi yazı okuyana kadar ciğerim soldu yeminlen -_- şaka bi yana yine harika yazmışsın tebrik ederim ^^ Kızlar şirin seleri güzel dansta ediyolar eyvallah ama bn nedense öyle çok etkilenmedim.Bi EXO kadar etkilenmedim hemen hepsini dinlemeliyim falan gibi.Bence seksi konsepti çekemedikleri için bahane olarak kullanıyolar.Şimdi seksi konsepti kullanmayan mı var varsa bile tutulmuşlar mı? Hayır.Her türlü kullanman gerekiyo.Bence seksi konsepten sonraki şarkıları daha iyiydi.Ayrıca let's go ya bayıldım ^^ Hem anlam olsun hem şarkı olsun hem kızlar olsun kesinlikle çok iyi :) Ayrıca videoda Exo yu görünce benim kafa gitti tabi :D Ama sırf bunun için kötü laf söyleyeceğim hakaret edeceğim yok bunuda belirtmek isterim. EXPECTATION şarkısına bayıldım(kopyala yapıştır yaptım çaktırma asdcv) ^^ Sen bayağı seviyosun galiba ters bişey söylemeye korkar oldum :/ Yazı için teşşekkürler :)

    YanıtlaSil
  3. Ben teşekkür ederiiiimmm. ^^ Evet, ben kızlarımı çok seviyorum ama illa herkes onları sevmek zorunda değil tabi ki. Girl's Day'e yapılan övgüler kadar eleştirilere de önem veriyorum. Bu nedenle saygı çerçevesi içinde istediğin gibi yorum yapabilirsin Özü'cüm. Gerçekten ne düşündüğünü öğrenmek isterim. ^^ Eksik olmasın diye böyle uzun uzun yazdım. Zaten benim de anam ağladı yazana kadar. Tüm o giflerden, fotoğraflardan sonra bilgisayar ne biçim kastı. :/ Bi' de seksi konsepti erkek gruplar da kullanıyor ama onlar göze batmıyor da kız grupları göze batıyor. Belki de kadınları cinsel obje olarak gördüklerinden. Buna da sinir oluyorum cidden.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Açıkçası fazla koreli grup bilmiyorum ama gayet ii bi grup bnce :) Hem şeker hem şekşi :D ^^ Dediğim gibi seksi konsepteki şarkıları bnce daha ii :) Expectation şarkısına taktım zaten replay manyağı yaptım videoyu :D Biraz daha tanısam daisy olurum yada müzüklerini dinlersem ama ilk şarkıları gerçekten çok saçmaydı klip falan şarkının iyi kötü gideri vardı az çokta az yani ama sevdim grubu acayip samimiler expectation klibinde hyeriyi yerim ben ya acayip güzel olmuş en fazla o dikkatimi çekti :* :)

      Sil
  4. Çaktırma, ben de pek bilmiyorum grupları. Daha yeni yeni tanımaya başladım. :D Ne tesadüf; Twinkle Twinkle dinlediğim ilk şarkılarıydı ama ben de ilk Expectation'a vuruldum. Tam böyle kalkıp kopmalık bir şarkı. asdfghj Zaten ben önceleri sadece şarkılarını seviyordum Girl's Day'in ama grubu biraz araştırıp kızlarımın ne kadar samimi, şeker insanlar olduklarını görünce ne olduğunu anlayamadan Daisy oldum. :D Hyeri'yi yerim. Şebelek. ^^ İstersen seni de Daisy yapak Özü. :D Zaten biraz daha araştırıp dinlersen sen de çok seversin bence. ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaten oldum Dileğğğk :D Sen gelene kadar oldum valla acayip bi grup hemen kendine bağlıyo :D Hyeri'yi yerim ya böyle bi tatlılık yok cidden acayip sevdim onun adına tek istediğim saçlarını değiştirmesinler Allah aşkına :/ Expectation klibi aşırı ii Hyeri acayip güzel abi <3 Ayrıca bi popo sallamaya bunu diyolarsa Lady Gagaya Miley Cyrusa ne dicekler yani yapmadıkları cinsellikle ilgili şey kalmadı resmen at gözlüklerini çıkarsalar iyi olur bnce sinirler >_< İlk şarkıları cidden çok saçma ama olgunlaşınca çok güzel şarkıları var bayıldım <3 Ben nedense ilk şarkılarını hiç sevemedim Twinkle Twinkle falan sevemedim pek :/ Yura da çok tatlı ya yerim onu da ikisine vuruldum ilk çok dikkatimi çekti yerim bn oları :* <3

      Sil
    2. Oley be! Artık benim de bir Daisy bacım var! asdfghj Seni bağrıma basacam Özü. Hiç yalnızlık çekmeyeceksin. :D Abuk sabuk yorum yapanları pek takmamak gerek aslında. Ağzı olan konüşüyür. -_- Son çıkardıkları şarkılar daha güzel, evet. Yalan yok. Özellikle kavırlarını çok seviyorum ben. Mesela, Standing In The Shade of Trees. Şarkılarının canlı performansları da harika. :D Valla bana gruptan biasın kim diye sorsalar cevap veremem. Çünkü birini seçsem, göynüm ötekinde kalıyor. Öyle seviyorum kızlarımı. <3 Hyeri'nin saçları kısayken daha iyi bence. Ben böyle çok seviyorum. Bir de sürekli saç rengini değiştirmeseler...

      Sil
    3. Yanlızlık çekmeyeceğime şüphem yok Dileğğğk sen varken olmaz yani :D Bende biraz daha şarkılarını dinliyim bnde seçemem heralde yeni yeni tanıyorum ama ALLAHIM yarebbim resmen BİZDEN ALMIŞ ONLARA VERMİŞ!!! Güzellik desen var ses desen var dans desen var tatlılık desen remen üzerlerinden akıyo yanlarına gidip böğrüme basmak istiyorum :D <3 Gelin şöyle yamacıma hesabı :D Bence uzun ve kahverengimsi gibi olan varya expectation klibindeki hali çok çok çok ii bnce <3

      Sil
  5. Cidden bizden alıp onlara vermiş lan. Keşke arada bize de biraz vereymiş. :/ Biz de uzaktan bağrımıza basarız artık onları. Yapacak bir şey yok. :( Ay ben en çok kısa sarı saçlıyken beğeniyorum Hyeri'nin saçlarını. Expectation'daki hali de çok hoştu ama kısa saç yüz şeklini ortaya çıkarıyor. Ve kısa saçı Koreli bayanlara da pek yakıştırmam hani. Buna rağmen Hyeri'de çok beğeniyorum. <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dimi keşke şöyle aradan aradan accıcık verseymiş.Verir belki.Vermez mi? Hiç mi? Oldu öyleyse bn kalkıyım.Hyeriye ne yakışmaz ya acayip seviyorum Hyeriyi öyle böyle değil senin deyişinle arım balım peteğim ^^ :D Hemen üye oluyorum :)

      Sil
  6. Bi' de şey diyecektim unuttum bak. Blogtaki yazıları daha kolay takip etmek istersen izleyiciler kısmından üye olabilirsin Özü. ^^

    YanıtlaSil
  7. Yeni yazı ne zaman? Yeni yazı istiyorum ben lütfen.

    YanıtlaSil
  8. Bu konuyla ilgili seni Ezgi'ye yönlendiriyorum Özü'cüm. (Dikkat, dikkat! Ezgi, danışmadan bekleniyorsun.)

    YanıtlaSil
  9. Ayhhh okudum ama nasıl okudum. Çoğu videoyu izlemiştim zaten burdaki ama tekrardan izlediğim için bayaaaaaaaa vakit aldı. Normalde bloglara pek yorum yapmam hayalet okuyucu olarak takılırım ama bu yazıya da yorum yapmazsam çatlarım valla gece gözüme uyku gimez. Söylediklerine ilk hecesinden son hecesine kadar katılıyorum kim ne derse desin. Ben de şu seksi konsept olayına kılım arkadaş. SİZENE KONSEPTLERİNDEN BEĞENEN BEĞENİYO SİZENEEEEEE diye kendimi yırtsamda bazı arkadaşlar bunu hakaret derecesine çevirince nevrim dönüyo. Hayır sanki kendi destekledikleri kız grupları rahibe konseptiyle takılıyo. Bu zamana kadar (yaklaşık 6 yıldır kpop dünyasındayım) seksi konsept yapmamış bir kız grubu GÖR-ME-DİM! Şu ana kadar yapmamış yeni druplar varsa çok yakında onlarda yapıcaklar.He bu demek değil ki ben girls day'e birşey demiyorum ama geri kalan tüm seksi konseptlere yuhhhhhh. Böyle bi durum yok ben sadece kızlar eğlenceli, iyi karakterli, yetenekli olduktan sonra ve bu konsepti kendilerine yakıştırdıktan sonra neden umursayalım diyorum. Zaten bu yorumları yapanlar k-pop dünyasından bu piyasadan tamamıyla alakasız ve haberi olmayan insanlar. Azıcık k-pop dünyasını araştıran ilgilenen olsa piyasanın ne durumda olduğunu bilir. Ayhh içim ne şişmiş bu konudan daha yazacak çok şeyim var ama artık susuyorum. Çünkü başka konulardan da bahsetmek istiyorum.
    Ben bu kızların sapığı gibi sürekli takip ettiğimden ne kadar eğlenceli olduklarını, grubun iç bağını, yuranın çizim yeteneğinin harika olduğunu, minahın sesinin ne derece güçlü olduğunu, sojinin herbiriyle tek tek ilgilenicem derken biraz geri planda kaldığını, ama bundan hiçbir zaman yakınmayıp onlara tavır almadığını, hyerinin bir kase jajangmyunu sadece bir seferde ağzına dolurup yiyebileceğini, ama buna rağmen çok zayıf ve güçsüz olduğunu vs vs (çok uzatıcam yoksa) biliyodum. Ve bu kızları herşeylerine rağmen seviyodum. Ama yinede yazı o kadar zevkli geldi ki yaladım yuttum resmen. Çoğu şeye yeniden güldüm sevindim. Yazı beni adı nerelere götürdü bilemezsin. Eline sağlık şimdi de blogu biraz incelicem ama artık takibimdesin ! :)

    Girl's day Fightingggg!!!! (Her canlı bir gün Daisy'liği tadacaktır!!! :) :) :)!)
    Dipnot: yorumu tekrar okumaya üşendim yalan yanlış yazdıysam kusura bakma plsss :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorum yaptığın için çok teşekkürler. Sonunda beni tam olarak anlayan birini buldum sanırım! Şu an çok mesudum! ^^
      Övgü için de teşekkür ederim. Umarım okuyan herkesin yüzünü güldürür ve onların bir nebze olsun Girl's Day'i tanımalarını sağlar. Bu yazı kızları anlatmaya yetmiyor bile. Hatta hatalarım ve eksiklerim var ama bir yerden başlamak gerek diye düşünmüştüm. :)

      Şunu da söylemek istiyorum: Seksi konsept falan filan... bunlar hikaye. Bunlar sadece sahne şovları. Bir idole karşı bunlar yüzünden cephe almak çok saçma. Hatta anormal.

      Bloguma hoşgeldin ayrıca. ^_^

      Sil
  10. ablacım vallah her şeyi yazmışın ağzına sağlık bende bayılıyorum gırl's day e tabiki çok güzel kötü diyenin ağzı yamulsun çarpılsın kalsın hele o sojin allahım bu ne tatlılıktır yaa

    YanıtlaSil
  11. Dallas County Hastanesi'nden doktor George Ben'im, hastane idaresi tarafından internette nasıl çalıştığımın reklamını yapma fırsatı verildi ve siz de dışarıda iseniz, örneğin böbrek gibi organları satın aldığınız yıl tekrar başladık. Böbrekinizi satmak isteyenler, lütfen aşağıdaki e-postayla hastaneye başvurmaktan çekinmeyin: Dallas County Hastanesi organlar Cerrahisi uzmanı ve bağışta bulunulması riski yok, iyi bir para ödüyoruz ve biz Iowa ABD'de bulunan.
    Ve bu bizim e-postamız:
    info.dallascountyhospital@gmail.com

    YanıtlaSil

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS